Sunday, March 28, 2010

Doctor?

Semua orang ada kelemahan masing-masing. Ada sesetengah orang taknak admit apa yang kelemahan dia macam Dr. House. Ok, aku sangat suka biologi tapi aku ambik couse engineering atas 3 sebab utama.

1. Bloods makes me sick. Aku rasa nak muntah tengok darah.
2. Childs are annoying. Aku tak rasa ada chemistry antara aku dengan kanak-kanak.
3. Aku tak suka 'on call' which is very important untuk doktor.

Tapi untuk jadi engineer, hanya ada satu sebab yang aku rasa aku boleh get over weakness tu which is : tempat tinggi. Damn..

So, kalau aku jadik doctor, aku bayangkan :
Dr Cuddy : "Dr Muzamel, we have serious case here and we need you ASAP."

If aku jadik engineer :
Donald Trump : " Ir Muzamel, i want you to fix up my goddamn cruise ASAP"

So doesnt matter..

ps : "Dr" and "Ir" both got 'r'.. and i hate alphabet R

19 comments:

  1. hahahaha like! ;p
    camne la ko nk jadi bapak budak. hokhok.

    ReplyDelete
  2. Nadia : bapak budak!! owh please i dont wanna talk bout it.

    ReplyDelete
  3. heh? ko xnk ad connection ngn budak kicik? ang biar betik??

    ReplyDelete
  4. engineer kene jdk senior dlu br dpt ir.
    doctr grade je tros dpt

    ReplyDelete
  5. hahaha nice one!cold hearted gila tak suke kid!

    ReplyDelete
  6. Nadia : Thank You!

    Ajik : Aku pastikan aku dapat ir dow. haha

    Achno : its not like that. maybe in the future.

    ReplyDelete
  7. sick of blood? :)

    ReplyDelete
  8. Farah Izaty : Tak boleh.. tu lari dari realiti hidup namenye..

    ReplyDelete
  9. i never get As for my biology btw. oh penah sekali.heh~
    best of luck for Ir :)

    ReplyDelete
  10. AuniShbini : Thanx!! gud luck to u too Dr:)

    ReplyDelete
  11. kalu begitu nak jadi домохозяйка la.
    -фара изати-

    ReplyDelete
  12. Anonymous : owh selama ni ko la anonymous. Kalau nak jadi домохозяйка, jangan risau. One day ko akan jadik jugak but not now. Dapat Ir dulu ye Fara Izati:)

    ReplyDelete
  13. баиклах туан музамел

    ReplyDelete